Θεσσαλονίκη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τη Société de législation comparée με έδρα το Παρίσι, διοργανώνει τις 8ες Ελληνογαλλικές νομικές ημερίδες γύρω από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την επιστήμη του δικαίου και ειδικότερο τίτλο: “Ευθύνη για Παραβιάσεις των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων – Από τη σκοπιά του ιδιωτικού, εργατικού, διοικητικού, ποινικού και διεθνούς δικαίου”.

Πρόκειται για την «αναβίωση» ενός πολύ επιτυχημένου θεσμού ο οποίος είχε ξεκινήσει στις αρχές τις δεκαετίας του 1980. Το ενδιαφέρον για την αναβίωσή τους εκφράστηκε τόσο από την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και από τους γάλλους ομολόγους καθώς και από επαγγελματικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Οι 8ες Ελληνογαλλικές νομικές ημερίδες θα λάβουν χώρα στις 10 Οκτωβρίου 2016 στην Αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 20 Θεσσαλονίκη) και στις 11 Οκτωβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις του ΚΔΕΟΔ.

Οι ημερίδες είναι ανοιχτές στο κοινό.

Χορηγοί: